Zinciri Kırma

Yılın son yazısını tabii ki de yazacağım!
Dün gece de çaktırmadan bir yazı yazdım aslında. Gizli gizli planlarımdan bahsettim gibi yaptım ama elle tutulur hiç bir şey anlatmadım. Birazcık sezdirdim, bolca rahatladım. Okumak istersen kendisi tam olarak şurada! Ama bir şey anlamazsın, söyleyeyim.

Bugün biraz daha yazasım var. Daha anlaşılır bir dille*
Öncelikle şu an yatağımın yanındaki kalorifere sarılmış bir vaziyette, etrafımı saran peçetelerle ve odadaki ıhlamur kokusuyla bu yazıyı yazdığımı belirtmek isterim. Şu an odam, anane evinden hallice anlayacağın. Ama ne yazık ki, kenardan köşeden örtüp bastıracak bir anane figuru söz konusu değil. Ya da anane kişisi şu durumda ben olabilirim, her neyse.
Şöyle bir bakıyorum da 2016'ya, pek bir göresim gelmiyor kendisini. Hani özel hayatımda işler öyle felaket çığrından çıkmadı aslında. Kaçarken yakaladım, toparladım falan. Müthiş dağıtmalarımın keyfini çıkardım, o da gerekiyordu. Ama şöyle büyük açıdan bir genellersem, hele bi de ülkenin gözüyle bakarsam, 2016'ya hiç tahammül edemiyorum. O yüzden gittiğine seviniyorum. Ne bunun gibisi, ne de beteri gelmesin.
Özel konuları biraz daha detaylı konuşalım gel. Bir de yeni yıldaki hedefimi sana söylemek istiyorum.
Kendime onlarca hedef koymayı bırakalı baya oluyor. Sevmiyorum yeni yılda şunu yap, bunu yap bilmem ne. Bir kere kendime yüklenip durmaktan sıkıldım. Ve öyle yap yap yap deyince, yapmıyorum ya var mı diye hallenesim geliyor. Çünkü zaten gün içinde bile bir takım hedefleri belirliyorum. Belirlemek zorunda kalıyorum, malum hayat. Ya da o ay birşey oluyor ve bir bakıyorum yeni bir hedefim var. O yüzden yıl başından bıdı bıdı yapmayı hiç sevmiyorum. Bir de zaten etrafımız mecburiyetlerle, bizden beklenenlerle sarılmışken neden bir de ben kendi kendime bu zulmu yapayım ki?
Sadece durumları değerlendirebileyim ve yeni açılan kapılardan yeni hedefler bulabileyim istiyorum. Yaşadığım hayatın farkında olayım ama bunu yaparken. Öyle her kapıdan girip çıkmayayım. Aklım bir karış havada her yola sapmayayım. Yine en sonunda, başkalarının değil kendi istediğim hayatı yaşayabilmiş olayım.
Genel olarak her yeni yılda kendimden beklediğim şey bu. Ve aşırı büyük sıçramalar yapamıyorsam bile, ilerlediğimi görmek istiyorum.
2016'nın veda gecesinden.

Bu anlamda bakarsak geçen yılı boşa geçmiş göremem. Hele ki yılın ikinci yarısında attığım deparlar ile İstanbul'daki hayatımı olabildiğince kişiselleştirip keyiflendirdiğim için mutluyum. Hobilerimi daha çok hayatıma aldım.Yaptığım işe alıştım, keyifle yapıyorum. Kendime yaptığım şeylerden dolayı kızdığım çok az anım oldu. Ve son olarak artık insanlardan bir şey beklemiyorum. İnsanları beklemiyorum bile. Bunun hafifliği ise, o la-la!
Şimdi gelelim 2017 ile ilgili hedefime. Ama önce sana birinden bahsetmek istiyorum, blog. Barış Özcan'ı tanıyanlar vardır. Ben tanımayan herkesin bu adamı tanımasını istiyorum. ''Sanat, Tasarım, Teknoloji'' hikayeleri üzerinden  YouTube'da yaptığı sohbetleri ile çok alakasız bir günde keşfettim kendisini. Sırf onun herhangi bir videosunu izlemek için YouTube'a sık sık girmeye başladım. Sonra baktım ki,bazılarını bir kaç kere izleyecek kadar bu adama sardım. Söylediği şeylerden hayatıma aldıklarım olmaya başladı. Ve sayesinde öğrendiğim müthiş bilgiler yanıma kalıyordu. YouTube'da tüketirken, ilk defa dolu dolu bir şey tükettiğimi hissediyorum Barış Özcan'ın videoları sayesinde. Ve o yüzden kesinlikle etrafımdaki herkesin izlemesini ve takip etmesini istiyorum. Şimdi 2017 hedefimle bu adamın ne ilgisi var, bu konuya açıklık getireyim.

Bir videosunda  ''zinciri kırmamak'' ile ilgili anlattığı bir şey vardı.
 Ve demişti ki;
''Hedefini belirle. O hedefe ulaşmak için her gün bir şey yap. Yaptıktan sonra da önüne bir takvim al ve o günün üstüne kocaman bir çarpı koy. Her gün bu işlemi tekrarla. Takvimini çarpılarla doldur. Yan yana gelen bu çarpılardan bir zincir oluştur. Yeni amacın bu zinciri kırmamak!''
Ben bu zinciri kırmama fikrini edindiğimde kitap okuma ile ilgili bir hedef koydum kendime. Her gün yapamadım, o zincir epey kırıldı ama aklımı meşgul ettiği ve çarpı atmak istediğim bir zincir olduğu için normalden daha fazla zaman ayırmaya başladım kitap okumaya. Bu arada ben bir takvim hazırlamadım. Bunun için telefona  ''DON'T BREAK THE CHAIN!'' diye bir uygulama indirdim. Her gün bana hatırlatma göndererek hedefimi gözüme soktuğu için oldukça kullanışlı bir uygulama.

Sonra Barış Özcan 2017'de zinciri kırmamak için yeni ve ortak bir hedef belirledi. Daha büyük bir hedef. Ve işte o hedef ile, yine beni benden aldı ve dedim ki evet zinciri kırmayacağım. Bu büyük bir zincir olacak.

Hedef;
her gün,
daha önce hiç yapmadığım
bir şeyi yapacağım.”



Sesli söylemeyi bir denesene!  Hiç yapmadığın ne kadar çok şey vardır bir düşünsene. Ne güzel şeyleri deneyimlemeyi kaçırıyorsun kim bilir. Veya hiç yapmadığın şeylerin farkında olmadığın için, yeni bir şey yaptığını da fark etmiyorsundur. Ve sırf farkında olmadığın için, yeni bir şey yaptığındaki heyecanı hissetmiyor ve bir şey yapmış olmanın verdiği o hazzı da yaşamıyorsundur.

Öyleyse bu yıl, ben bunu yaparken mutlaka bana katılman gerek.


Şimdi ben şu sümüklü halimle yeni yıl akşamına bir hazırlanayım. Neyse ki zombiye de benzesem beni seven, gel ben sana bakarım diyen insanlar var. Hiç yeni yıla ıhlamur-adaçayı içerek girmemiştim, sahi.

Oldu o zaman, herkese mutlu yıllar! Huzurlu bi de.

Sevgiler,
İlham Kedisi

Yorumlar

  1. yeni yılda mutlu olmanı diliyorum canım :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 😊 ben de tüm kalbimle en güzel dileklerinin senin olmasını diliyorum! Kocaman öpücükler🎉🎉✨

      Sil
  2. Yeni yıl birçok mutluluğu hayatına katar umarım. Barış Özcan cidden youtuber etrafında kişisellik anlamında başarılı işler sağlıyor. Zaten Youtube da gördü ki davet etti kendisini. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle! Yeni yılda kendisiyle tanışabilsem efsane olurdu !! Ama neyse, videolarıyla da olsa iyi ki var.
      Yeni yıl dileğin için çok teşekkürler, senin için de müthiş mutlu bir yıl olması dileğiyle :)

      Sil
  3. İlham Kedisi <3

    Ben de izledim aynı videoyu yılın son günlerinde.
    Kendi özel hedeflerimi belirleyip astım takvimi odama.

    Bana güç verdi, hareket bereket verdi.
    Henüz 5 gün oldu, dur bakalım 360 gün daha yolum var.

    Ben bu tekniğe inanıyorum. Sahici!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve :*
      Ya işte aynı dilden konuşabildiğim tüm insanları blogda buluyor olmam, blogu her geçen gün çok çok daha fazla sevme sebebim!
      Ben de bu yazıyla, her gün yeni bir şey hedefimden bahsetmiştim ama bi kaç gün önce yeni bir karar daha alarak önüme en çok istediğim bir hayali koydum. Şimdi her gün o hayal için bir şey yapıyorum. Aynı zamanda her gün farklı bir şey de yapmış oluyorum. Böylece daha bir kaç gün olmasına rağmen, günler tadından yenmiyor :))
      Bu teknik bize tüm ilhamları getirsin, öpüyorum!

      Sil
  4. Güzel bir sayfa ve benim için sürpriz bir karşılaşma. Pozitif... Takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar seviniyorum ki böyle yorumları okuduğumda! İyi ki karşılaştık bu blog sayesinde, ben de takipteyim :) Sevgiler kocaman!

      Sil
  5. Barış Özcan'ı ben de arada izliyorum. Tedx videolarını da öneriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedx'de hiç denk gelmedim bak aratayım bi ben de. Cok tesekkurler :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar