Dizili Cumartesi "Pushing Daisies"


İnsanın sıkıldığı zamanlarda geceyi beraber geçirebileceği dostları olması çok kıymetli bir şey... Eskiden arkadaşlarda kalmak haylazlık üzerine kurgulanmış bir şeyken şimdi tek derdimiz beraberken bir tatlı huzur sahibi olabilmek. Yaşlanıyor muyuz ne?
Uzun zamandır ilk defa haftasonu tatilim oldu. Hem de öyle tek tek değil, cumayı da içine alarak peş peşe ! Cumartesiyi pek bi mutlu keçiciğimle geçirdik. Keyifli bir akşam yemeği, pencereden bizi izleyen minnak kedileri beslememiz, sonucu olmayan uzun sohbetlerimiz, Kekik hanım ve bir dizi keşfi cumartesi gecemizin başlıklarıydı kısaca :)
Gelelim dizi keşfimize; "Pushing Daisies".
Birşeyler izlesek, ama ne izlesek? Şöyle çerezlik bir dizi olsa, beraber başlasak? Keçiciğim hemen blog arşivlerinden seçenekler sunmaya başladı ve konusunu okuduğunda hemen bu dizide karar kıldık.Türü kara mizah, polisiye olarak belirlenmiş. Konusu ise oldukça tuhaf.
Ned adındaki başrol karakterimizin çocukken keşfettiği ve iyi mi kötü mü olduğuna dizi boyunca karar veremeyeceğimiz doğa üstü bir gücü var. Bir dokunuşuyla ölüleri hayata döndürebiliyor. Fakat dirilttiği kişiye ikinci bir dokunuşu bu kişinin sonsuza dek ölmesi demek oluyor. Çocukken bu gücü bir oyun gibi gören Ned, talihsiz bir şekilde şunu da öğreniyor. Dirilttiği bir kişi 1 dakikadan uzun süre yaşarsa başka bir kişi ölmek zorunda ve bunun kim olacağı tamamen kötü bir sürpriz.
Başrollerini Lee Pace ve Anna Friel paylaşıyor.
                             

Dizide en keyif aldığım şey ise kesinlikle görüntüleri! Rengarenk ve masalsı sahnelerde geçen absürd komedi diyaloglar, hikayenin hiç alışkın olmadığımız tarzda işlenişi bir tarz bağımlılık yapabiliyor.
İşten yorgun argın geldiğiniz bir akşamüstü (yani her akşam üstü) yemeğinizin yanında iyi gidecek bir diziniz var artık. Ne yazık ki sadece iki sezonluk ve toplamda 22 bölüm.
Tadını çıkarın ve tabii ki yorumlarınızı da benimle paylaşın! :)
Sevgiler,
İlham Kedisi

Yorumlar

Popüler Yayınlar