Bir Fragman- Roma

İlham kedisi nihayet çocukluğundan beri hayalini kurduğu, nedenini bilmese de hep hayal dünyasında yazdığı hikayelere mekan belirlediği şehre kavuştu! Roma'dayım, a dostlar!
Günlerdir oradan oraya savrulurken gökyüzünde çizdiğim çizgilerin rotası iyice birbirine girmişti. Hani bir şekil çıksa o uçağın rotasından, ne çıkardı merak ediyorum. Artık nereye uçtuğumun çok farkında olmadan tek benimsediğim havalimanlarının evim olduğuydu. Havaalanından burnumu çıkardığım tek yer ise İstanbul iken bugün kendimi Roma'nın havasını solurken buldum.
Dün gece Roma uçuşum olduğunu ve orada kalacağımı öğrendiğimde ''evet'' dedim ''evet, artık evrenle aramızda çok sağlam bi iletişim var ve tüm mesajlarım doğru iletiliyor''. Hemen akabinde de evde halay havasına girdim çünkü söyledim ya, Roma benim hayal şehrimdi. Bundan üç yıl önce üniversitenin bir projesi ile İtalya'ya gittiğimde Floransa yakınlarındaydım ve Roma'ya gitmek için izin alamamıştım. O kadar yaklaştığım halde görememek çok canımı sıkmıştı. Gün bugünmüş. Hiç ummadığım bir günde ummadığım bir şey yaşadım. Çok sevdiğim İtalyancayı duydum sokaklarda bol bol. Nihayet dev İtalyan pizzasını yedim, Trevi çeşmesinin yakınında küçük bir restoranda. Peşimde sokak sanatçılarının akordiyon sesleri ile dar sokaklara girdim çıktım. Devasa bir dondurmayı erimesin diye bir çırpıda bitirdim.Yönümü hiç kestiremedim, sadece ayaklarım yürüdü ben takip ettim. Kartpostal aldım iki tane ve gönderdim. Merak ediyorum kartlar ulaştığında ben daha başka nerelere gitmiş veya tam o esnada nerede olacağım.
Biri beni yolda durdurup bugün günlerden ne dese hiç bilmiyorum. Zaman kavramım herkesinkinden farklı artık. Ben bir günü bitirdiğimde siz belki iki günü bitirmiş oluyorsunuz ve ben hızınıza yetişemiyorum. O yüzden ben artık günleri takip etmeyi bıraktım, mekanların peşinden gidiyorum. Uçuşlarım günlerim oluyor. Bir güne iki ülkenin iki şehrini yaşamayı sığdırdım. Bugün böyle bir gün. Şu an otel odasında bir kahve ve bir müzik ile Roma'da ilk ve (şimdilik) son  gecemi yazıyorum.Yarın tekrar görevli uçuşumla İstanbul'a dönüyorum. Gelecek rotamı hiç bilmiyorum, ama bugün bir hayali gerçekleştirdim onu biliyorum.
Bir gün buraya uzun vadeli gelmek ve burayı yaşamak istiyorum. Bugün bunun için bir fragmandı sadece. Hayatımın farklı ve beklenmedik anılara  sahip olmasını seviyorum. Daha biriktirecek çok anı var. Ve çok fotoğraf... Bugüne ait en sevdiğim fotoğafları şöyle bir kenara iliştireyim, hem yazıma renk gelsin hem de anılar yerini bulsun :)



:)




Sevgiler,
İlham Kedisi

Yorumlar

  1. Ben eski bir dil fakültesi öğrencisi olarak Roma'yı bilmeliydim , o zamanlar sınavda İtalyanca (hayali) yaptığım bir Roma gezisini anlatabilmeliydim. Nihayetinde tam bir fiyasko oldu beni Roma'dan da soğuttu!

    YanıtlaSil
  2. bir heykelin onunde poz vermeyi unutmuşsun ;) <3

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar