Yeni Yıla Yeni Kartpostallar Yaptım!



 Şu Pintereste bakarken hem kendimi kaybediyorum hem de içim içimi yiyor insanlar neler yapıyor ya diye. Sonra da bir kıskançlık dalgası yakalıyor niye ben hiç bir şey üretmiyorum ya da bana niye şöyle şeyler yapan yok diye oturup tırnaklarımı kemirmeye başlıyorum. Bu gidişata bir son vermek lazımdı ve ben de en temelden başlayıp bir şeyler tasarlamaya veya uydurmaya başladım.

 Yine Pinterestteki aşırı yaratıcı ve orjinal fikirlerin yanına pek yaklaşamasam da paylaşmaya değer bulduğum için ne yaptım nasıl yaptım size bu postta ondan bahsedeceğim.

 Hazırsak renkli kartonlarımızı çıkaralım, yeni yıl kartpostalları yapıyoruz!




Malzeme listesi;
  • Taba renkte olabildiğince kalın bir karton (tercihe göre başka bir renk seçilebilir ama yeni yıl renkleri kırmızı-yeşile bu rengi daha çok yakıştırıyorum ben) 
  • Desenli craft kağıtlar
    (Ben bu kağıtları herhangi bir kırtasiyeden aldım, KeskinColor markalı)
  • yeşil el işi kağıdı
    (Benim tercih ettiğim bildiğimiz klasik kağıtlardan daha farklı bir dokuya sahip . Dokusu peçeteye çok benziyor o yuzden peçete de kullanabilirsiniz)
  • Kahverengi kalın ip veya kumaş parçaları
  • parlak boncuklar
  • yapışkanlı simler veya simli ojeler
  • likit silikon yapıştırıcı ve prit


Taba renkli kalın kartondan klasik kartpostal boyutlarında 17cmx12cm dikdörtgen bir parça kesiyoruz. Ben ikiye katlayıp tebrik kartı formunda kullanmayı tercih ettim.


Katladıktan sonra ön yüzüne desen çalışmaya başlıyoruz. Öncelikle yeşil el işi kağıdından ince şeritler keserek bunları rulo hale getiriyorum. Rulo hale getirdiğim her bir uzun parçayı ortasından bükerek kartın üzerine yapıştırıyorum. Ruloları ayrı bir zeminde pritleyerek karta yapıştırmanız kartın ön yüzünün yapışkan lekesi olmasını engeller. Diğer aşamaya geçmeden önce oluşturduğumuz yaprak görüntüsünü kurumaya bırakın.




Kuruduktan sonra ağacın gövdesini kahverengi ipler ile oluşturuyorum. Benim kullandığım kalınlıkta bir ip tercih edersiniz yapıştırma işlemini likit silikon ile yapın. Eğer kumaş veya daha ince ipler kullandıysanız prit ile de sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz.



Yine kuruduktan sonra en sevdiğim kısma, ağacı süsleme işine başlıyoruz:)

 
Bunun için kırtasiyelerde sulandırılıp kullanılan sim paketlerinden bulamadım ama iyi ki de bulamamışım.
Yazın bir heves aldığım ama tırnaktan çıkma işlemi başa bela olan oje koleksiyonum nihayet daha güzel bir işe yarayarak bana yardımcı oldu.
Renkli küçük boncuklar da çok hoş olabilir. Çok küçük olmayan bir bocuğu da yeni yıl ağacımızın üstüne kondurduk mu tamamdır :)


Süsleme de bittikten sonra sıra desenli craft kağıtlar ile dizaynı tamamlamaya geliyor.  Kartpostalın uzun kenarlarına yapıştırmak için 17cm'lik ikişer tane şerit kesiyorum.
Güzelce pritleyip al ve üst kenarlarla birebir örtüşecek şekilde yapıştırıyorum.




Ve bittiii! 
İnsan yapıştırıp süsleme işlemine başladı mı kendini durduramıyor ve her seferinde yeni bir şey geliyor aklına. Bir kaç tane yapın ki birbirinden farklı detaylara sahip ama aynı görselli güzel kartpostallarınız olsun. 

Bir tanesini de bana gönderirsiniz belki hem :)

Sevgiler,
İlham Kedisi




Yorumlar

  1. Ay ay çok sevimli olmuş. :) Kagitlarla uğraşmak çok zevkli ya. Craft kağıtların desenleri de çok hoş. Bide şu mutlu yıllar yazan kartpostala bayıldım. Nereden o? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederiim :) Nerden aldigimi soylemicem ama son iki taneyi aldigimi birini kendime ayirip digerini de sana gondermeyi niyet ederek aldigimi soyleyebilirim :)

      Sil
    2. Hii o zaman timamm söyleme :))

      Sil
  2. Merhaba yazınızı merakla okudum ve gezim için çok yardımcı olacak elinize sağlık :) aynı planı bende yaptım. Sizce novisad ve subotica için 1 gün kalmak yeterli midir ona göre plan çıkaracağım Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. İki şehirde de 1er gün kalmanız, doya doya gezmeniz icin oldukca yeterli bir sure ☺️ O kadar sevindim ki bu yoruma. Ozledigim anilar Novi Sad ve Subotica. Simdi tekrar gitmeyi cok isterdim.
    Yazim yardimci olduysa ne mutlu bana ☺️ Simdiden iyi eglenceler, dondugunuzde iki sehir hakkindaki yorumlarinizi da okumak isterim :)
    Not: Hala var mi bilmiyorum ama Novi Sad'da konakladigim otelden cok memnun kalmistim. Aklinizda bulunsun, yazida da onermistim😊
    Sevgiler. Mutlu yillar!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar