Bir Dizi: Fargo

Bu yazıyı yazarken Haziran'ın ne ara geldiğini ve neredeyse bitmek üzere olduğunu hiç fark etmediğimi gördüm.Günlerin sırasını karıştırdığım yetmezmiş gibi bir de başıma aylar çıktı, eyvah eyvah!
Hobilerimin üzerine gitme konusunda zamansızlık problemi yaşıyorum işten dolayı. En kısa zamanda yoluna koymam gereken bir sürü hobim var. Kitaplarım, odamda dekorasyon olmayı bekleyen origamilerim, kartpostallarım, yazılacak mektuplarım, filmler ve diziler... Bunların bir çoğu beklemede olsa da film ve dizi izleme konusunun üzerine inatla gitmeye çalışıyorum.
Bu arada bu zamana kadar hiç izlediğim dizilerden bahsetmemiştim değil mi? O zaman bir başlangıç yapalım bu konuya da.
Son zamanlarda inanılmaz keyif alarak izlediğim bir dizi var, ki kendisi "Fargo". Dizi 1996 yapımı Coen kardeşlerin filminden (Fargo) esinlenerek çekilmiş. Ki ben hala filmini izlemedim, önceliği diziyi bitirmeye verdim. Konusuna gelince suç, kara mizah türünde olan bu dizi, bu türü sevmeyenlere bile kendini sevdirme özelliğine sahip.
Her bölüm şu yazı ile başlıyor;
"Bu gerçek bir hikayedir. Bu filmde anlatılan olaylar 2006'da Minnesota'da yaşanmıştır. Geride kalanların isteği doğrultusunda isimler değiştirilmiştir. Ölenlere saygımızdan dolayı, geri kalan her şey olduğu gibi aktarılmıştır." 
Sonra o bölümde öyle şeyler oluyor ki baştaki yazıyı düşünüp ürperiyorsunuz. Bir de suçlu olan her karaktere duyduğunuz sempatiye inanamıyorsunuz. Gerçekliği ile ilgili bu yazı her bölümde üzerine basa basa çıksa da neyse ki düpedüz kurgu. Cinayetlerin gerçek olduğu ile ilgili söylentiler var ancak karakterler hayal ürünü. O yüzden katili gönül rahatlığı ile sevebilir, sempatik bulabilir hatta ve hatta Fargo temalı not defterleri kullanabilirsiniz. Ve öyle bir not defteri bulursanız pekala bana da alabilirsiniz. Bahsettiğim karakter Lorne Malvo rolünde Billy Bob Thornton' in ta kendisi olmakta.
 Ve Lester Nygaard rolünde Martin Freeman, nam-ı diğer Bilbo (Hobbit).

Diziye damgasını vuran motto, "Ya onlar yanlış, sen doğru yoldaysan?".

Diziyi seyretmiş veya seyretmekte olanlardan benzer dizi-film önerilerini bekliyorum. İzlememişseniz de hemen izlemenizi öneriyorum.
Sevgiler,

İlham Kedisi

Yorumlar

  1. En son True Detective izledim. Harikaydı. Tabi ki izlemediysen Breaking Bad'i tek geçerim. Olağanüstü!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta başladım True Detective izlemeye Elif ve çok sevdim. Geç bile kalmışım diyorum teşekkürler :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar