2Balık 1Kedi'den Takas Kitap Etkinliği

Elimde çok güzel bir etkinlik keşfi var. Sonra duyduk duymadık demeyin diye şimdi hemen söylüyorum. 
Bu bir "Takas Kitap Etkinliği"dir ve 2 Balık 1 Kedi' nin fikridir. Katılmak isteyenlerin takas etmek istediği en az 3 kitabı belirlemesi ve katılmak istediğini mail ile 2balik1kedi@gmail.com adresine bildirmesi yeterli. Etkinliğin ikinci el kitap sevdalıları için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Katılım olması halinde katılımcılar arasında kura ile eşleşme olacakmış ve böylece istediğimiz kitapları birbirimizden seçebilecekmişiz.
Ben kütüphanemi paylaşmayı çok sevmem, ne yalan söyleyeyim. Hatta okuduğum kitaplardan kütüphane yapma planım bile var o yüzden hep kitap sayımı arttırmaya çalışırım. Sen böyleyken nasıl oldu da sıcak baktın bu takas işine derseniz taşınma sürecinde kitaplığımı toplamam beni harekete geçirdi. Bir heves alıp bana hitap etmediği için yarım bıraktığım ve bir daha baştan başlamayı düşünmediğim kitaplar, aynı kitaptan nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde farklı baskısından bir tane dahası derken bir baktım ki takas etmek çok cazip olabilirmiş bunları. Ayrıca göndereceğim üç kitap yerine yenilerini koyabileceğim için heyecanlandım birdenbire ve kendimi etkinlikte buluverdim. Şimdi diyorum ki hemen gidin ve bir bakın kitaplığınıza. Eminim vardır takas etmek isteyeceğiniz kitaplar ve kendinizce sebepleriniz. Beni bile ikna ettiyse bu etkinlik, sizi de edebilir. 
Sonra bir de 2Balık 1Kedi bana dedi ki, "Bu etkinliğe katılım olmasa da kendi ayırdığım kitapları kütüphaneye vereceğim"
Şimdi ben de ayırdığım kitapları ne olursa olsun kitaplığa geri koymuyorum ve etkinlik için son katılım tarihi olan 17 Ocak'ı bekliyorum. Eğer kimse kitaplığını paylaşmaya yanaşmazsa ve bu etkinlik olmazsa bile benim kitaplarım da kütüphaneye gidecek. Bir de bu bağış işini alışkanlık haline getirmeye karar vermeme vesile oldu.
Ayrıca 2Balık 1Kedi şunu da diyor, "Eğer ki eşleştiğimiz kişinin listesindeki hiçbir kitap ilgimizi çekmediyse o da bize sevgilerini gönderir, olmaz mı?". 
Çok da güzel olur. Sadece birilerine hediye etme fikri bile artık çok güzel.
Böyle güzel bir bakış açısı olduğu için de ona hayran kaldım aslında ve gizliden gizliye içimi tüm kitaplığımı ona gönderme isteği sardı :)

Kitaplıktan benim seçtiklerim ise;

  1. Asla Vazgeçme- Harlan Coben
  2. Yalan "mizah söyleşileri" - Aydın Boysan
  3. Yitik- Mark Johnson
  4. Öğrenci Törless'in Bunalımları- Robert Musil
  5. İlk Gençlik Heyecanları- Semiha Türkyılmaz

Öyleyse 3-2-1 ve kitaplığa hücuuum!
Sevgiler,
İlham Kedisi

Yorumlar

  1. :)) Amanın neler yazmışsııın :) Çok teşekkürler.. şimdilik 3 kişiyiz, bakalım :))

    YanıtlaSil
  2. :(ben yeni gördüm katılım bitti mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 17 Ocak'ta bitmişti ama belki sevgili 2balık bir iyilik yapar süre uzar :) En iyisi mi mail atmak 2balik1kedi@gmail.com adresine. Sevgiler :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar