Gelecekteki Ben


kaynak

Az önce çok acayip bir şey yaptım. Uzun zamandır yapmak istediğim ama nedense ertelediğim bir şeydi. Derdim gelecekteki bana mektup yazmaktı. Bunun için güzel bir site duymuştum. Daha önce. Mutlu Keçi paylaştığında görmüştüm. Ama sonra site kapandı gibi şeyler duydum. Zaten adını da hatırlamadığımdan, bir de "gelecekteki ben"in rahatı kaçsın istemediğinden dur bakalım dedim. Sonra dün tekrar aklıma geldi ve bu sefer ne değiştiyse dur şunun rahatını bi kaçırayım dedim ve araştırdım siteyi. İşte burada https://www.futureme.org/ ! Sitenin kullanımı çok kolay. Sadece kime gönderecekseniz mail adresini girip mektubunuzu yazıyorsunuz ve istediğiniz tarihe yolluyorsunuz. Sitenin söylediğine göre 2060'da ulaşacak mektuplar da varmış. Aman ben kendim 2060'a ulaşayım da mektubum ulaşmasa da olur yani dedim ve yazdım uzunca bir mektup. 
Yazdıkça fark ettim ki çok merak ediyorum "gelecekteki beni". Ama bu falcıya giden bir kızın merakı değil, endişeleniyorum onun için. Ya sevdiklerimi kaybettiysem diye korkup onunla birlikte ağlıyor olmaktan endişeleniyorum. Umutlarımdan çok korkularım saklanıyor cümlelerimde. Zaten 10 yıl sonrasına atamadım mektubu sonradan elim varmadı.Sanki 10 yıl  değil 1 gün sonrası olsa koruyabilecekmişim gibi sevdiğim insanları. Yine de azaltarak kendimce zamana engel oldum işte. Tuhaf ikilemler de olsa yaşayın bu deneyimi derim. Çünkü şu anki endişelerimi bilsin ki gülsün istiyorum gelecekteki ben. Eminim ki onun daha büyük endişeleri vardır şimdi, bana çocukluk deyip gülecek.Hep öyle olmaz mı?  Benimki biraz duygusal biraz komik bir mektup oldu.Ayrıca mektuba hemen webcam ile fotoğraf çekip ekleyebiliyorsunuz. Uyuyan kedim Luna'yı gelecekteki bana öpücük göndermesi için uyandırdım ve birlikte bir fotoğrafımızı da yükledim. Bilerek de alakasız bir tarihe attım mektubu. Yoksa kendimi biliyorum bir bir sayarım günleri o mektup gelene kadar. Unutmam, sonra da şaşırmam o gelince.

Bir de en çok mektubu nerede, hangi şehirde, hangi ülkede okuyacağımı merak ettim. Çünkü şu sıralar geleceğimle ilgili plan defterim çok kabarık ve bir o kadar da belirsiz. Son dönemde de çok göçebeyim ama gelecekteki benin bir yerlere kesin yerleşmiş olması gerek artık. Peki hayallerindeki yerde mi, yoksa öylesine bir yerde mi? Bakalım göreceğiz.
Beni geleceğe yolculuğumda yalnız bırakmayın, siz de yazın bir mektup kendinize ve bana haber verin. Dedim kii "Hala blog yazıyorsundur umarım!". O yüzden gün geldiğinde burada birbirimizi bulmayı umut ediyorum.

Sevgiler,
İlham Kedisi

Yorumlar

  1. ne güzel bir yazı olmuş. :) umarım maili aldığında tam da hayal ettiğin yerde olursun. bu arada ben de kendime böyle bir mail yazmıştım aylar aylar önce ama hangi tarihe attığımı hatırlayamıyorum, ne yazdığımı da. geçen kardeşimin kendine attığı mail geldi de o zaman anımsadım. bakalım ne zaman gelecek. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de unutup gitmeyi diliyorum ama çok zor olacak gibi. Böyle şeylerde beynim tilki gibi çalışır asla unutturmaz hatta dün rüyamda gördüm sen düşün yani :) Ama umarım dediğin gibi olur ve hayal ettiğim yerde okurum mektubu. Acaba sen neler beklerken neler değişti? Hayat çok acayip gerçekten :)

      Sil
    2. cidden hayat çok değişken, çok plan yapmadan karşına çıkan sürprizleri değerlendirmek en güzeli. :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar