(7) Pijamalı

Saçaklı bugün sormuş, 'Yatarken ne giyersiniz?' diye. En rahatından, beli lastiklisinden bir adet pazardan alınmış pijama altı (ve üzerine bilmem kaç yıl dışarıda giyilmekten fenalaşılmakla birlikte gece kreasyonlarına terfi etmiş bir adet tshirt tabii ki! Dün geceki pijama takımımdan (!) bir çift fotoğraf da size merhaba demekte...
Küçükken pijama alışkanlığını edinmekte çok zorlandığımı hatırlıyorum. Hayır, zaten evdeyim tüm gün eşofmanla falan takılıyorum nihayetinde. Ev pis mi yani, bi tek  yatağı temiz tutuyoruz üstümüzü değiştiriyoruz gibilerinden hep kaytarmaya çalışırdım. Diş fırçalama mevzuu da böyleydi. Salak yapardım onu da aklım sıra. Salaklık bu ya, neyse.. O zamanlar her gece yaptığım tek şey bir gece önceden okul çantamı hazırlamaktı. Allahtan o kadar velet değilmişim. Bir yerlerde düzen istermişim de, sadece tembelmişim.


Sonra büyüdük, serpildik, genç kızlığa adım attık ve hanımlığımıza yakıştıramadık pijamasız uyumaları. Hatırlıyorum lisedeyken harçlığıma kıyıp o zamanın parasıyla 30 liraya pijama takımı almıştım. O zamanın parasıyla diyorum bak sene 2005 falan.
Pijamaya verdiğim o para kendi kendini ödesin diye değil ama ben onu üniversite zamanı bile giydim. Dizleri falan yer yer sökülmüştü artık ama atamıyordum arkadaş yok yani. Sonra bir gün annemin elinde cam silme bezi haline dönüştüğünü gördüğümde yapacak bir şey yoktu. Neyse ki üstü duruyordu. O da öyle bir kaç yıl taşındı benimle oradan oraya.

Kışın vazgeçilmezim de polar alt-üst takımları. Her ne kadar tenin hava almasını engellemesi açısından sağlıksız olduklarını duysam da, sıcak tutuyor beni ayıramazsınız! Bu kış Beşiktaş'tan aldığım bir polar takım var ki, aşığım ona. Polar sabahlığı var beli bağlamalı falan, yerim gerçekten.
Ananem yeni bişey aldığımda üstünde eskisin derdi. Söz dinleyen bir torunum neyse ki...

Aklıma şimdi geldi bak! Bir de orta okuldayken annemle bir okul çıkışı aldığımız gecelik var. Üzerinde Bugs Bunny resmi olan dev gibi XL tshirtü gecelik diye satıyorlardı o gün. İçinde kaybolmuştum ama çok sevmiştim. Doğru tahmin ettin, ben onu da hala giyiyorum. Artık mini bi gecelik oldu ama çok seviyorum atmalara kıyamıyorum. Bir kaç söküğü yok değil onun da, ama işte benim de hayatta takıntılı olduğum iki pijamam var sadece çok görmeyin :)

Ne derler bilirsiniz, ben pijamaya pijama demem pijama diz yapmadıkça!

Sevgiler,
İlham Kedisi

Yorumlar

  1. Canım ilham kedisi, umarım yakın zamanda mailine de bakarsın, belki oradamahçup bir yüzde vardır :(
    Pijama yazına çok güldüm :) Eşim şimdi Batumda,o yazın da pek güzel oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı balıkcığımmm ! Bu yorumu yazmasan mail kaybolup gidecekmiş çok üzüldüm :/ (Mahcup suratlar kafa kafaya versin o zaman)
      Batum yazısını daha fazla bekletmediğime daha fazla sevindim bak şimdi bu güzel haber :)
      Sevgiler öpücükler! Maile bak maile :))

      Sil
  2. otuz liranın hakkı verilmiş. o dizler çıkacak! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şort yapıp yaz kreasyonuna geçirebilirim belki artık 😅 :))

      Sil
  3. :D Victorias Secret'tan vaz geçemiyorum diyen nice hatunlar var ki kocaları sevgilileri iş gezisine çıktığında zuladan en pamuklu en mikili basma pijamaları çıkarıp giymesinler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha bak bunu iyi dedin 😄 :)) Valla benim olayım mikiler bagsbaniler onlar olmadan uyuyamam uyusam da o uyku bende egreti durur :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar